Home » Blog » SMART doelen » Hoe doe jij het behandelplan?

Hoe doe jij het behandelplan?

door | 5 nov, 2022 | Dossiervorming & Richtlijnen, SMART doelen

Het behandelplan opstellen is een van de stappen in onze dossiervorming, waarvan de regels duidelijk beschreven staan over de inhoud ervan.

Iedereen weet dat er gevraagd wordt naar SMART hoofddoelen, en dat de subdoelen/ korte termijn resultaten niet meer verplicht zijn enzovoorts. Ook staat er bijvoorbeeld dat het behandelplan besproken is met de client en dat de client akkoord is. Hoe doe jij dat?

Hoe stel je je SMART doel op?

Tijdens de workshop Het Nieuwe SMART = SCART en nog meer in de verdiepingstraining SCART PLUS komt dit aspect ook naar voren. Er wordt eerst gekeken naar hoe je een SMART doel opstelt. Wanneer SMART ook echt SMART is en wanneer het SMART genoeg is. Want iedereen kan wel de letters van het acroniem opdreunen. Doe je mee? S is voor…. Specifiek, juist ja. Maar wat betekent specifiek en wanneer is het specifiek genoeg?

En de m is voor … meetbaar. Maar moet meetbaar dan een onderzoek zijn of kan het ook wat anders zijn? Want we weten inmiddels ook allemaal dat je echt niet elk doel kan beoordelen met een VAS schaal. Toch of niet soms? En moet de M ook specifiek zijn? Of gaan we dan in een rondje praten?

Oke ik geef toe, zo duidelijk staat het toch niet in de richtlijn. Al deze vraagstukken komen aanbod in de Workshop Het Nieuwe SMART = SCART. Daarna weet je echt hoe het moet.

Persoonsgerichte zorg vraagt om persoonsgerichte doelen

Vervolgens weet je hoe je in de basis een SMART doel op moet stellen, vooral ingezoemd op de M van meetbaar. Bij de verdiepingstraining SCART PLUS gaan we in op hoe je de doelen persoonsgericht maakt. Want als er iets nu ‘hot topic’ is, is het wel persoonsgerichte zorg bieden. En bij persoonsgerichte zorg, horen persoonsgerichte doelen. Dus wil je een stapje verder gaan, dan weet je me te vinden.

Declarabel werken

In het Gupta rapport stond dat wij niet heel productief zijn als beroepsgroep. Een zeer precair onderwerp. Wij doen voornamelijk veel in onze eigen tijd, liefdewerk oud papier. Maar als dat nou declarabel zou zijn, hoe zien die productiviteitscijfers er dan uit?

Vaak doordat er veel niet declarabel wordt gewerkt, dreigt de balans tussen werk en prive wat door te slaan. Verslagen en andere administratieve taken komen op de grote stapel te liggen en worden vaak doorgeschoven naar weekenden en vakantieperiodes.

Toch hoef je niet zo te werken. Het kan efficiënt en declarabel. Ook met de administratie rondom het behandelplan, denk aan onderzoeken nakijken en uitwerken, de kwalitatieve analyse maken, de logopedische diagnose en (komt die weer) de SMART doelen opstellen. Tijdens de workshop effectiever en efficiënter werken kijk ik hier samen met jou naar.

Maar er is ook onderzoek naar, zodat we allemaal inzichten krijgen in hoe het nu bij iedereen gaat en hoe het wordt opgesteld en/ of ingedeeld. Nieuwsgierig?

Onderzoek naar het behandelplan

Wat hoort er nou nog meer bij die persoonsgerichte zorg/ doelen? Het bespreken en akkoord van je behandelplan. De NVLF heeft vorig jaar een artikel Samen beslissen en de 3 goede vragen en oproep gedaan voor deelname aan het project over ‘de 3 goede vragen’. Meer informatie op https://3goedevragen.nl/de-3-goede-vragen/.

Daarnaast is er nu een lopend onderzoek binnen Project COPE naar de ins en outs van het opstellen van behandeldoelen en hoe je het gesprek aangaat over het behandelplan Ik vind het een ontzettend interessant en waardevol onderzoek, waarbij ik mijn tijd en energie ook ter beschikking heb gesteld op allerlei verschillende manieren.

Op dit moment is het project op zoek naar logopedisten die deel willen nemen aan het onderzoek. Ik wilde dit onder de aandacht brengen bij mijn lezers omdat ik weet dat je altijd erg bezig bent met je kwaliteit. Dit zijn de criteria van deelname:

  • Ben je logopedist en…
  • Werk je in de eerste of tweede lijn?
  • Werk je met kinderen (>5 jaar), adolescenten, jongvolwassenen en/of volwassenen?
  • Ben je nieuwsgierig naar je eigen handelen m.b.t. doelen stellen en/of heb je hier een mening over?

Deelname duurt ongeveer 1,5 uur bij elkaar, waarbij het onderzoek bestaat uit een korte intake, video opname tijdens één behandeling en een interview met video reflectie naderhand.

Resume

Wil jij aan de slag met jouw doelen? Doorpakken met je doelen? Aan de slag met je administratie rondom je behandelplan? Of deelnemen aan een onderzoek over de ins en outs van behandeldoelen?

Dan vind je hier nogmaals op een rijtje waar je de informatie kan vinden:

  • Aan de slag met je doelen
  • Doorpakken met persoonsgerichte doelen
  • Aan de slag met je administratie/ balans werk-prive
  • Deelnemen aan onderzoek naar behandeldoelen (inclusief geaccrediteerde punten voor het KP)

Niña van Wermeskerken gaat stoppen met trainingen geven.

Per 1-1-2023 stop ik met het geven van trainingen op inschrijving, zoals eenieder van mij gewend is. Ik ben met partijen in overleg of zij een deel van mijn bedrijf/ trainingen willen overnemen. Ik zal de business coaching vooralsnog blijven doen. Tevens blijven de online training nog tijdelijk beschikbaar. Updates te volgen via mijn facebookgroep.

Schrijf je gauw in voor de laatste trainingen van 2022 gegeven door Niña van Wermeskerken:

Zo gezegd, zo gedaan

 

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin