SMART doelen formuleren maakt je productiever

Wil je als logopedist doelgericht werken, dan is het aan te raden om SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdsgebonden) te werken. Vind je het lastig om doelen op activiteiten en participatieniveau vast te stellen? Of worstel je met de juiste formulering van je doelen? Voor iedere hulpvraag, ieder functioneringsprobleem en iedere diagnose is een passend doel op te stellen! Zo ontstaat er een hogere kwaliteit van werken. Wanneer ook jij je kwaliteit van zorg wilt verbeteren, is het aan te raden om mijn cursus ‘Het nieuwe SMART’ te volgen. In deze praktische training voor het maken van logopedische doelen leer je voor alle stoornissen in je praktijk hoofddoelen op te stellen. Na de training weet je hoe je deze hoofddoelen zelfstandig correct formuleert, geheel volgens de SMART-eisen. Een belangrijk onderdeel dat aan de orde komt is hoe je je hoofddoelen constateerbaar maakt. Hiervoor krijg je allerlei praktische tools aangereikt, en je ontvangt tevens voorbeelddoelen die je als kapstok kunt gebruiken. Ben je benieuwd wat jouw collega’s zeggen over mijn workshop gericht op SMART doelen formuleren? Lees de reviews en bekijk de video recensies!

Ondersteuning na mijn workshop over SMART doelen formuleren

Vind je het ook altijd zo vervelend dat je na het volgen van een workshop ergens nog een vraag over hebt en je deze niet meer kunt stellen? Dit is de reden waarom ik een besloten facebook groep heb aangemaakt voor mijn workshop over SMART doelen formuleren. Zo is het mogelijk om gemakkelijk kennis en ervaringen met andere collega’s uit te wisselen, en kun je al je vragen ook nog na de workshop stellen. Bovendien ontvang je na het volgen van de cursus ook een syllabus als naslagwerk. Wil je een bepaald onderwerp even opfrissen? Dan pak je de syllabus er even bij en ben je meteen weer up-to-date. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn workshop SMART doelen formuleren? Of ben je geïnteresseerd in mijn time management cursus? Neem direct contact met mij via het contactformulier voor meer informatie!

Smart doelen formuleren

De valkuil bij het opstellen van SMART doelen

Er zijn een aantal valkuilen bij het formuleren van SMART doelen die vaak worden gemaakt. Een daarvan is het maken van doelen op stoornisniveau. Deze zijn afgeleid van de testresultaten die beschikbaar zijn en kunnen ook alleen worden gemeten met een dergelijke test. Een nadeel hieraan is dat dit vaak niet erg motiverend werkt voor de cliënt. Er wordt zo niet optimaal aangesloten bij de hulpvraag en functioneringsproblemen die bij jouw cliënt spelen. Kortom, de doelen sluiten niet aan op de cliënt als persoon, maar op de stoornis. Je wilt dus juist niet op stoornisniveau doelen maken. Wil je leren hoe je zowel motiverende als cliëntgerichte doelen formuleert? Schrijf je dan snel in voor de volgende workshop ‘Het nieuwe SMART’. Ik leer je er alles over!