Richtlijn TOS

Bij Zo gezegd, zo gedaan ben je van harte welkom als je training of advies nodig hebt omtrent de richtlijn TOS (taalontwikkelingsstoornissen). Dankzij deze TOS training – waarbij gewerkt wordt middels een stappenplan – kun je als logopedist de vertaalslag maken naar de praktijk. Hierbij kun je denken aan het op de juiste wijze toepassen en registreren van de richtlijn TOS in je zorgdossier. Bij Zo gezegd, zo gedaan staan we dan ook graag voor je klaar.

Binnen je logopediepraktijk of het werk als logopedist heb je vaak te maken met mensen of kinderen die hinder ondervinden van een taalontwikkelingsstoornis. Dit brengt allerlei consequenties met zich mee, zoals een verhoogd risico op sociale, emotionele en gedragsproblemen. Als professional wil je de juiste zorg kunnen blijven bieden aan deze doelgroep. De richtlijn TOS is bedoeld als leidraad voor het verstrekken van kwaliteitszorg. Hij is opgesteld door NVLF en wij hebben de vertaalslag gemaakt in de vorm van een stappenplan.

De training van Zo gezegd, zo gedaan richt zich onder meer op het kunnen maken van de vertaalslag. Zo kun je als logopedist de richtlijn TOS met meer gemak toepassen in de praktijk. Het stappenplan laat je zien hoe je de richtlijn volgens Methodisch Logopedisch Handelen kunt inzetten. Naast deze trainingen ben je bij Zo gezegd, zo gedaan ook aan het juiste adres voor een training Kwaliteitstoets Logopedie.

Trainingen voor richtlijn TOS

Het verlenen van zorg aan mensen met een beperking in de taalontwikkeling is van groot belang. Als logopedist zorg je er natuurlijk voor dat dit op de juiste wijze gebeurd. De richtlijn TOS is een verplicht voorschrift en bevat belangrijke aanbevelingen voor het verlenen van kwaliteitszorg. Aan de hand van de training en het stappenplan van Zo gezegd, zo gedaan weet je als logopedist precies welke werkwijze je moet hanteren om de richtlijn op een correcte manier te kunnen vertalen naar de praktijk.

Naast diverse trainingen ben je bij Zo gezegd, zo gedaan ook van harte welkom voor een nascholing logopedie, gericht op het maken van SMART doelen. We laten je zien hoe je dit praktisch kan toepassen in de praktijk. Dit bevordert een efficiënte werkwijze. Binnen het trainings- en adviesbureau van Zo gezegd, zo gedaan verzorgen we ook trainingen omtrent de richtlijnen voor het zorgdossier.

Zo weet je zeker dat je het zorgdossier van je cliënt als logopedist op de juiste manier kunt opbouwen. Uiteraard komt dit de zorg ten goede. Als ervaren specialist ben je bij ons dus welkom voor een bijscholing logopedie, gericht op het maken van SMART doelen. Daarbij bieden we diverse maatwerk trainingen. Kortom, Zo gezegd, zo gedaan is de plek waar je moet zijn als je meer wilt weten over de correcte toepassing en registratie van de richtlijn TOS.

 

Klik hier om contact op te nemen