ONLINE BASISTRAINING DOSSIERVORMING

De Richtlijn dossiervorming toepassen, misschien denk je wel ‘bah, wat een hoop administratieve rompslomp’. Maar dat is het niet. Lees snel verder…
​​​
Een logopedische richtlijn is een document met aanbevelingen, adviezen en handelingsinstructies ter ondersteuning van de besluitvorming van logopedisten in de zorg. ​
​​
In deze richtlijn Dossiervorming wordt vanuit het methodisch handelen (Kuiper, 2013, NVLF, 2013) aangegeven welke voor de logopedie relevante gegevens in het dossier moeten worden vastgelegd.

De richtlijn is uitdrukkelijk bedoeld als richtlijn voor de logopedisten zelf bij het inrichten en uitvoeren van de eigen verslaglegging, als geheugensteun en als hulpmiddel bij het communiceren met de cliënt, de verwijzer en anderen die direct betrokken zijn bij de logopedische zorg,​​” aldus de NVLF.
​​
De Richtlijn Dossiervorming is​​ een tool voor jou als logopedist.

Sterker nog, niet alleen voor de logopedisten in de vrije vestiging, maar voor alle logopedisten in het werkveld.

Is deze training iets voor jou?

 • Weet jij nog niet zeker hoe je de richtlijn dossiervorming het beste kan toepassen?
 • Weet jij nog niet zeker of je het nu al correct toepast?
 • Zou je de richtlijn in de basis graag correct willen toepassen?
 • En daarbij ook de richtlijn zo efficiënt mogelijk toe willen passen?
 • Is de stap om een LIVE training te volgen nu nog een stap te ver?

Dan is deze Online Basistraining echt iets voor jou!

Schrijf je vandaag nog in!

De Online Basistraining bestaat uit 5 modules en een BONUS:

 1. Module 1: Aanmelding en Anamnese
 2. Module 2: Onderzoek en Diagnose
 3. Module 3: Behandelplan
 4. Module 4: Behandeling en Tussenevaluatie(s)
 5. Module 5: Eindevaluatie en Afsluiting
 6. BONUS

Werkwijze & Studiemateriaal

Je werkt op je eigen tempo en ontvangt:

 • een online modules
 • met opdrachten
 • en downloadable processtukken.

*Na betaling krijg je 12 weken toegang tot deze training.

Je maakt ook nog onderdeel uit van een besloten facebookgroep waar je met al je vragen terecht kan.

Spreekt jou dit aan? Schrijf je dan snel in!

Doelgroep & (aanvangs)niveau:

(Bijna) afgestudeerde logopedisten die worstelen met hun dossiers

SBU: 6 zelfstudie-uren (video’s variëren van 10-30 minuten, processtukken bestuderen 10-30 minuten waarna implementatie noodzakelijk is)

Accreditatie: Nee

Investering: 127,- per persoon

Doelstellingen:

Na deze online basistraining dossiervorming weet de logopedist:

 • hoe de dossiers ingevuld dienen te worden, volgens de huidige richtlijn en de nieuwste criteria;
 • hoe zij met gemak een logopedische diagnose kunnen opstellen;
 • hoe zij met gemak SMART doelen op kunnen stellen;
 • hoe zij efficiënt de journalen in kunnen vullen.

Wil jij deze doelstellingen behalen? Schrijf je dan nu in!

N.B. De downloads, didactische teksten en video’s zijn voorzien van Copyright, er berust auteursrechten op. Deze downloads zijn bedoeld voor eigen gebruik en niet voor verspreiding. Hier berust een boete op, zoals vermeld in de Algemene- en betalingsvoorwaarden.

RECENSIES

Deze cursus is goed als beginnend logopedist en ook voor ervaren logopedisten om kritischer naar hun dossiers te kijken en deze te corrigeren bij invullen etc.

Ik ben blij dat ik dat deze cursus beschikbaar is. Soms denk je veel te weten en goed te doen. Ik moest veel verbeteringen aanbrengen in mijn administratie. Ben blij met de duidelijkheid hoe het moet. Checklisten heb ik nodig en voorbeelden zodat ik goed na kan gaan of ik het goed doe.

Tevreden cursist

Een eerste goede stap naar het stapsgewijs toepassen van de richtlijn. Geen grote opgave om wekelijks te gaan zitten om filmpjes en processtukken te bekijken. Hier kan ik in de praktijk weer verder mee.

Tevreden cursist

Dit maakt op een makkelijke manier je duidelijk hoe je je dossier auditproof kunt invullen in een zo kort mogelijke tijd. Duidelijk, goede stappen. De bijlages die meegestuurd werden zijn zeer welkom. Het is fijn dat je dingen nog eens na kunt lezen. Ik vind deze online versie heel handig. Het lukt mij vaak niet om ergens in het land naar jou toe te komen. Deze modules kan ik doen op het moment dat het mij uitkomt. Zou dit zeker ook wensen t.a.v. jouw TOS richtlijntraining.

Tevreden cursist

Voorafgaand aan de training vond ik het heel duidelijk wat je kunt verwachten, omtrent deelname, communicatie en voorwaarden. Omtrent de organisatie was het fijn dat iedere week op hetzelfde moment weer een nieuwe mail kwam. Duidelijk en overzichtelijk. De training ondersteunt goed het leerproces en stimuleert tot reflecteren op je eigen werkwijze. Mijn beleving van deze Basistraining was Super, erg duidelijke filmpjes en documenten.

Tevreden cursist
Logopedist

De communicatie over wat er voorafgaand aan de training te verwachten was prima, alles via de mail. De organisatie rondom de training was op zich goed, een enkele keer werkte een link niet en een enkele keer kwam de mail later dan ik verwachtte. Het is wel fijn om de nieuwe module elke week op hetzelfde tijdstip te krijgen, omdat ik ook op een vast tijdstip aan de opdrachten wilde werken.
De processtukken kwamen niet zo helder uit de printer, omdat het een soort afbeelding is. Dat vond ik wel jammer. Mijn beleving van deze Basistraining: Heel fijn om rustig de filmpjes te kunnen bekijken, heel inzichtelijk. Als je een “live” training te duur of te lastig vindt, is dit een heel goed alternatief. Ik heb er veel uit kunnen halen. Deze training is zeker een aanrader; Geringe investering, heldere uitleg, mogelijkheid om vragen te stellen. Lekker om alles nog eens op een rijtje te hebben!

Tevreden cursist
Logopedist

Ik vond het goed gaan met het mailverkeer. De video`s en de uitleg daarin, vond ik erg duidelijk en verhelderend. De processtukken vond ik soms wat onduidelijk. Niet altijd goed leesbaar. Vooral het voorbeeld dossier kon ik niet goed lezen. De opdrachten waren duidelijk en fijn dat er een facebook groep is.
SMART doelen formuleren voor mijn doelgroep (kinderen in SBO en SO met brede taalproblematiek (zowel problemen in taalbegrip, woordenschat, zinsbouw etc etc) vind ik nog steeds erg lastig. Het is me door je tips in de FB groep wel wat duidelijker geworden, met gebruik van de Korte termijn resultaten binnen je doelen, maar ik had er het liefst wat meer concrete voorbeelden van gezien. Het blijft vaak vooral bij tips hoe je ze kunt maken, maar ik mis directe voorbeelden die goed gekeurd zouden worden om te gebruiken als kapstok.

Ik vond het verder een hele prettige training. Fijn dat je zelf je tijd kan indelen, wanneer je er mee bezig gaat. Ik heb er veel aan gehad.

De training is een aanrader. Het is een training waar je veel aan hebt. Alle stappen van de dossiervorming worden uitgelegd en toegelicht met concrete voorbeelden hoe je je dossier zo volledig en effectief mogelijk kunt invullen. Het nam bij mij veel onzekerheid over de in te vullen vakjes weg. Ook gaf het veel bevestiging in wat ik al goed deed.

Tevreden cursist
Logopedist