Van paramedicus naar zorgondernemer

j

Ook dat nog, wanneer dan?

Als paramedicus ligt er meer op je bord dan alleen je behandelingen draaien. Ik leer jou die randzaken op de juiste manier inplannen.

j

Effectiever werken, hoe dan?

Heb jij een ondernemersdoel per jaar? Bereik jij die doelen? Ik leer jou je doelen effectief te bereiken. 

j

Efficiënter werken, hoe dan?

Meer doen in minder tijd. Meer gedaan krijgen met minder inspanning. Dat kan ook voor jou!

Balans tussen ondernemer en werknemer

Wil jij graag het gevoel hebben dat je het allemaal niet voor niets doet? Dat je uitbetaald krijgt waar je recht op hebt, gekeken naar je arbeidsuren?

Dat kan en wel op verschillende manieren. Je kan beginnen met een mindsetshift, omdenken naar de ondernemer.

In wezen denk jij als een werknemer, ook al ben je dat niet. Je keert jezelf einde van de maand een ‘salaris’ uit. Je werkt letterlijk voor jezelf.

Je hebt als ondernemer altijd betaalde en onbetaalde tijd. Dit realiseren en ernaar handelen maakt een wereld van verschil.

 

 

De zorgondernemer heeft  bepaalde competenties nodig; timemanagement- en planningsvaardigheden, toekomstgerichtheid en commercieel.

De ondernemer in mij

Je wordt opgeleid in het vak logopedie, als logopedist. En ook al kies je ervoor om een eigen praktijk te hebben, je wordt niet opgeleid als ondernemer. En daar ligt de crux.

Ik heb weliswaar niet gekozen om een logopediepraktijk te starten, maar wel een Bureau voor training en business coaching. Ik heb daarvoor verschillende opleidingstrajecten en cursussen gevolgd bij meerdere opleiders. Talloze boeken gelezen en dit allemaal in de praktijk gebracht, getest, hertest en ondervonden.

De kunst van ondernemendheid is nu mijn tweede natuur.

 

Vind de balans tussen moeten en willen

“Van of – of naar en – en”

Geen stress meer

Door de juiste timemanagment- en planningsvaardigheden voorkom je urgente stress situaties. Blijf in balans.

Z

Alles op orde

Voor alles is een tijd en een plaats. Doe wat je zegt, en zeg wat je doet. Hou je eraan! Zo ontstaat orde.

Thuistijd

Zelfs de ondernemer kan de ‘deur’ achter zich dicht trekken; de email, de whatsapp en de telefoontjes.

Ervaringen van mijn klanten

Ik ben met collega’s 3x bij elkaar gaan zitten om formulieren te verzamelen en op te zetten maar toch lukte het niet om de “klapper” compleet te krijgen met een professionele uitstraling. Het feit dat deze klapper onafgemaakt in de kast stond, zorgde bij mij voor veel “schuldgevoelens” en dus stress.

Nu heb ik het Handboek Praktijkvoering uitgeprint, alle formulieren zijn aanwezig én het ziet er professioneel uit. Het heeft mij heel veel stress (en waarschijnlijk ook een burn-out) bespaard.

Colette

Praktijkhouder logopedie

De oneindige berg van dossiers; elke dag komt er iets bij. Waar haal ik mijn tijd vandaan? Ik heb het gevoel dat ik zoveel doe, maar toch is het nooit af.
Totdat ik met Effectief werken coaching en nieuwe tools van Niña leerde om in MINDER tijd, MEER te doen! Ik leerde om mijn dossiers niet meer als last te zien, maar als hulpmiddel,  dossiers bij te werken én bij te houden, niets meer uit het hoofd te hoeven doen, want alles staat genoteerd en sneller te werken.
Nu kan ik elke dag tevreden naar huis en is mijn vrije tijd ook écht vrije tijd!
Sylvia Westdijk

Logopedist

Op weg naar Anders

Anders kijken en denken leidt naar anders doen. Gun jezelf meer focus, meer rust en daardoor meer productiviteit. Onderstaand verschillende mogelijkheden om dat aan te vliegen.  Neem contact met mij op voor een gratis strategiegesprek om te bepalen wat het beste bij jouw behoefte past.

We hebben de neiging te denken dat hoe meer uren we ergens in stoppen, hoe meer we gedaan krijgen. Dit is de 'mythe van productiviteit'.

Veelgestelde vragen

Is dit bedrag inclusief of exclusief BTW?

Zo gezegd, zo gedaan is een CRKBO gecertificeerde instelling, waardoor er geen BTW geheven wordt.

Is deze training geaccrediteerd?

Sommige trainingen zijn geaccrediteerd. Momenteel is dat de Workshop Het Nieuwe SMART = SCART

Voor de overige trainingen kan je een certificaat aanvragen.

Dit geldt ook voor de Online trainingen bij Zo gezegd, zo gedaan Academy.

Is het mogelijk deze training incompany te volgen?

Ja, in principe zijn alle trainingen incompany mogelijk.

Het minimum aantal deelnemers voor incompany op locatie is 7. Bent u met minder, dan betaal je het minimum bedrag van 7 deelnemers.

Voor incompany in Rotterdam is dat 4 deelnemers.

Ik zie dat de workshop effectiever werken een individueel traject is, kan ik dit ook met mijn zakenpartner samen doen?

Uiteraard is het mogelijk om samen de workshop af te nemen, dan wordt alles ver-tweevoudigd. Op die manier heb je alsnog de ‘individuele’ tijdsinvestering die nodig is om stappen te kunnen maken.

Ervaringen van mijn klanten

Op 9 juli 2020 heeft bij mij de visitatie plaats gevonden. Om mij hier goed op voor te bereiden heb ik bij Niña ‘Logopedist 2.0’ (pk3) afgenomen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik als solist de visitatie afneem en ik weet dat Niña alles goed kan uitleggen en goed op de hoogte is van de geldende regels mbt de visitatie.

Niña legt middels filmpjes en een werkboek stap voor stap uit hoe jij je moet voorbereiden op de visitatie. Dit werkt voor mij erg prettig. Je kijkt een filmpje van een aantal minuten en vervolgens maak je een opdracht uit het werkboek. Zo kom je stap voor stap bij alle “verbeterpunten” voor de praktijk maar ook  voor voor jou als persoon/logopedist.

Ik raad iedereen aan die de audit of visitatie gaat doen en zich er op een fijne manier op wilt voorbereiden, een pakket bij Niña af te nemen!

Stefanie d'Haens

Logopediepraktijk d'Haens

De Workshop Effectiever Werken is voor mij een schot in de roos geweest. Het heeft mij meer gebracht dan verwacht; het is een heel persoonlijk afgestemde begeleiding. Aan alle aandachtspunten wordt gewerkt en Niña geeft er fijne werkbare tips & tricks bij om er goed mee aan de slag te kunnen.
Het heeft mij weer een zakelijke “boost” gegeven.

Als je ergens mee zit, of je denkt i.d.d. dat effectiever werken mogelijk is; dan is het ook zo!
Doen dus!

Astrid

Praktijkhouder logopedie

De kunst van het ondernemen wordt ook jouw tweede natuur!

Van Werkdruk naar Werkgeluk is ons streven