Efficiënter documenteren en delen van informatie met en over cliëntcontacten

Nooit meer teveel, maar precies genoeg
N

Word jij gek van de aldoor veranderende richtlijnen?

Heb je het ene net onder de knie, moet het weer anders, zucht.

N

Wanneer is SMART SMART genoeg?

Hoe dan!? Hoe meetbaar? Hoe specifiek? Gewoon hoe! Ik leer het jou.

N

Ontwetendheid is duurder

Wie denkt dat kennis duur is, vergist zich in de kosten van ontwetendheid. 

SMART, up-to-date en tijd over

Steeds veranderen de richtlijnen en criteria. Logisch want de tijden veranderen ook. Maar dat maakt het niet minder vervelend om steeds weer in iets nieuws te verdiepen en eigen te maken.

Deze verdieping heb ik voor jou gedaan en in zeer praktische hapklare brokken met super leuke tips en trucs om efficient te blijven werken.

Ook SMART doelen kan eenvoudiger en leuker! Niet via standaarddoelen, want die bestaan niet. Net zoals je standaardclient niet bestaat. Oefenen oefenen en dan kan je het… SMART doelen schrijven die motiverend zijn voor jou en je client!

Omarm jouw rol als communicator! Je kan erin uitblinken!

Administratie versus communicatie

Logopedist is min of meer een synoniem voor communicatie-expert, vind je ook niet? Communicatie is niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk, namelijk administratie.

Het documenteren van ons cliëntencontact, hierover rapporteren naar betrokkenen hoort bij de communicatie rondom de cliënt. Dit verbetert de zorg. Het voelt als administreren maar het blijkt toch te ondersteunen bij het communiceren, want zeg nou zelf… kan jij alles voor alle cliënten maandenlang onthouden? Ik niet!

Ik help je dit documenteren zo efficiënt en secuur mogelijk te doen binnen jouw paramedische setting! Hoe klinkt dat?

Concreet en praktisch maakt efficienter werken mogelijk. Hou tijd over!

 

}

Meer behandeltijd over

Door efficienter te zijn in je dossiervorming hou je meer tijd over voor het ‘echte’ behandelen.

Meer vrije tijd over

Door efficienter te documenteren en rapporteren tijdens behandel- en administratietijd hou je meer tijd over voor ontspanning, voor jezelf.

Meer werkgeluk

Door stress te verminderen bij het opstellen van behandelplannen en SMART doelen creer je werkgeluk.

Wat jouw collega’s over mij zeggen

Ik heb de training Het Nieuwe SMART = SCART voornamelijk ervaren als leerzaam en innovatief. Het enthousiasme waarmee de informatie werd gedeeld werkte aanstekelijk. Het “werkboekje” dat we vooraf hebben ontvangen vond ik een fijne toevoeging. De leerstof vind ik toepasbaar, met name voor lastige casuïstiek.

Ik zou zeggen dat dit een geschikte cursus is voor collega’s die het belangrijk vinden om unieke doelen op te stellen en die graag voornamelijk aan de hand hiervan het behandelproces willen evalueren.

Pleun van Dijk

Logopedie Paula Daanen

Het was een fijne training, de Training Richtlijn Dossiervorming. Het was prettig om tussendoor uiteen te gaan in groepjes. Ik heb veel extra dingen geleerd, waarvan ik niet wist dat ik er rekening mee moest houden.
Ik hoop dat ik al het geleerde gauw in praktijk kan brengen, maar hiervoor zal ik alsnog een goede werkwijze/workflow moeten hebben. Hopelijk komt dat gauw.

Ik denk dat praktisch iedere logopedist deze training moet volgen. Iedereen is zelf bezig het wiel uit te vinden en er is veel onduidelijk.

Marloes Venes

Logopediepraktijk Oost Gelre Lichtenvoorde

Kernhandeling Communicator Skills

Documenteren en delen van informatie over clientencontacten, op communicatief effectieve en passende wijze, in een papieren of elektronisch dossier of in een andere digitale omgeving. Wat heb jij hiervoor nodig?

Wil jij meer behandeltijd en vrije tijd overhouden?

Doordat jij een efficientere toepassing van de geldende richtlijnen hanteert.

Veelgestelde vragen

Is dit bedrag inclusief of exclusief BTW?

Zo gezegd, zo gedaan is een CRKBO gecertificeerde instelling, waardoor er geen BTW geheven wordt.

Is deze training geaccrediteerd?

Sommige trainingen zijn geaccrediteerd. Momenteel is dat de Workshop Het Nieuwe SMART = SCART. 

Voor de overige trainingen kan je een certificaat aanvragen.

Dit geldt ook voor de Online trainingen bij Zo gezegd, zo gedaan Academy.

Is het mogelijk deze training incompany te volgen?

Ja, in principe zijn alle trainingen incompany mogelijk.

Het minimum aantal deelnemers voor incompany op locatie is 7. Bent u met minder, dan betaal je het minimum bedrag van 7 deelnemers.

Voor incompany in Rotterdam is dat 4 deelnemers.

Wat is het verschil tussen de Online Basistraining Dossiervorming en de Training Richtlijn Dossiervorming?

Dat is een goede vraag. In wezen is de inhoud min of meer hetzelfde. Waar je bij de E-learning geen interactie hebt of vragen kan stellen, kan dit bij een Live training wel.

Ook krijg je bij de Live training tips voor efficienter werken in ieders individuele EPD die nieit voorkomen in de E-learning.

Ervaringen van mijn klanten

Prettige organisatie, facebookgroep handig als naslag en leermateriaal van Training Richtlijn Dossiervorming is duidelijk.

Ik vind dat je ontzettend duidelijk lesgeeft en uitleg geeft. Het is veel duidelijker na jouw uitleg. Ik vond alleen de Online R-TOS
training (daar wil ik heel enthousiast over), heel prettig, maar online ‘live’ vond ik doordat er interactie was met verschillende logopedisten met verschillend software, wat onduidelijker.
Ik vond het wel heel fijn dat de ‘live’ training online was. Dit bevalt mij heel goed, Geen reistijd en toch de mogelijkheid om vragen te stellen.

Marijke Snoek

Logopedie Culemborg

Prettige cursus Het Nieuwe SMART = SCART die zelfs voor een logopedist van ver voor het SMART tijdperk goed te volgen is. Eigenlijk heb ik veel meer gekregen in deze online (zoom) workshop dan ik had gedacht! 

Als je blijft worstelen met het stellen van de SMART doelen is dit zeker een aanrader. Het SMART monster wordt zeker veel handelbaarder. 

Corinne van der Werf

Logopedie Nienhuis

Nooit meer werk mee naar huis, nooit meer in eigen tijd werken!

Het is mogelijk, ook voor jou! Wil je weten hoe? Bel me!