Van eigen baas naar persoonlijk leiderschap

9

Ik start mijn eigen praktijk, wat nu?

Er komt nu veel op je af, sinds je gekozen hebt om een eigen praktijk te starten. Waar moet je beginnen?

9

Je inkopen of praktijk overnemen, en dan?

Deze praktijk bestaat al en toch sta jij aan het begin. Hoe ga je nu verder te werk?

9

Mijn praktijk groeit, hellup!

Groei is leuk, maar het moet wel gecontroleerd zodat je de kwaliteit kan borgen. Hoe groeien en in balans blijven?

De (para)medicus die ook ondernemer is

Je bent opgeleid als (para)medicus, van huisarts tot logopedist, van fysiotherapeut tot dietist, en nu heb je ervoor gekozen om ook ondernemer te worden. ‘Ondernemen is ook een vak’, zeggen ze weleens. Dat klopt!

De ondernemer in jou heeft nu ook voeding nodig. Denk aan je ondernemingsplan, je strategie en wellicht ook personeelsbeleid. Heb je een missie en visie voor jouw toekomst met daaruit voortvloeiende doelen en actiestappen hoe dit te verwezenlijken?

Word de ondernemer die het meteen vanaf het begin goed op de rit zet om zo in balans te genieten van werk en prive(tijd).

 

 

Wees goed voorbereid. Voorkomen is beter dan genezen.

De Ondernemende Logopedist als Sparringpartner

In elke ondernemerstraining wordt geadviseerd om een businesscoach te hebben. Voor elke fase als ondernemer is er een passende coach.

Ik heb dat advies ter harte genomen, samen met het hebben van mastermindgroepen. Beide vormen mijn sparringpartner als ondernemer.

Een ander staat verder af van jouw onderneming en kan met een objectieve blik de spijker op de kop slaan. De oplossing zien waar jij de muur ziet. Die coach kan ik ook voor jou zijn.

“Ondernemen is zien wat andere mensen zien en doen wat andere mensen niet doen”.

Sparringpartner zonder concurrentie

Sparren, klankborden en (actie)plannen maken  voor jouw praktijk, zonder de angst van concurrentie.

Leidinggeven zonder op te branden

Effectief leiderschap is je medewerkers laten zien dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten, zonder zelf op te branden.

Starten en groeien zonder zzp

Wees geen ZZP, zelfstandige zonder plan! Zorg dat jij kan starten en groeien met een plan die bij jouw missie en visie past.

Ervaringen van mijn klanten

In een woord geweldig! Niña neemt de tijd om vragen te beantwoorden, geeft snel antwoord en is goed bereikbaar zowel via app als mail.

De trainingen die ik gevolgd heb zijn heel praktisch. Je kan datgene wat je geleerd hebt tijdens een training goed en gelijk toepassen in de praktijk. Na een training ben je zo enthousiast dat je er gelijk mee aan de slag wilt gaan.

Het coachingstraject is ook een echte aanrader. Ik vind het prettig dat er iemand anders met een frisse blik kijkt naar de organisatie van de praktijk en wat er beter kan. De tips en adviezen zijn goed toepasbaar en een aantal keer per jaar kijken we samen hoe het gaat met het implementeren van de veranderingen.  

Ik ben erg blij dat ik Niña heb leren kennen en zal haar expertises zeker aanraden bij andere logopedisten.

Marielle Urlus

Logopediepraktijk Urlus

Met heel veel plezier run ik sinds 2010 een praktijk. Waar ik begon met 3,5 dag is de praktijk inmiddels uitgegroeid naar 6 medewerkers en 7 locaties (en groeiende). Jarenlang heb ik de praktijk op gevoel gevoerd. Afgelopen zomer kwam het besef dat ik als logopedist niet (goed genoeg) ben opgeleid om te ondernemen en dat ik, om overzicht en structuur te bewaren, wilde gaan investeren in mijzelf als ondernemer.

Niña is de uitgelezen persoon die mij hierin kon helpen met haar praktijk ervaring als logopedist, teamleider, locatie manager en timemanagementspecialist.

Ik voel mij gehoord en begrepen tijdens de coaching sessies met haar. Zij helpt mij het overzicht terug te vinden waar ik dit was verloren en geeft mij tools om structuur aan te brengen in processen die niet (meer) efficiënt blijken te zijn.

Ze is open, duidelijk en denkt mee in het proces . De informele sfeer tijdens de sessies zorgt ervoor dat ik mij op mijn gemak voel en mijn doelen en visies onder woorden kan brengen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet en hierdoor mijn praktijk en mijn ondernemerschap naar een hoger niveau kan tillen met de coaching van Niña.

Deanne de Brabander

Logopediepraktijk Bomenbuurt

Aan de slag met businesscoaching

Ook als ondernemer ben je als (para)medicus jezelf verplicht om te ontwikkelen. In het kader van ‘leven-lang-leren’ is het van belang ook de ondernemer in jou aan bod te laten komen.  Laat je innerlijke plafond niet je plafond worden van je onderneming. Laten we daarom aan de slag gaan met een persoonlijk ontwikkelplan en jouw groeipijnen aanpakken.

Wil je af en toe sparren of juist een heel traject afspreken. Alle inhoud is op maat gemaakt voor jou en jouw praktijk.

Aan de slag met businesscoaching want persoonlijke groei is zakelijke groei!

Als je zelf niet groeit, kan je ook niet verwachten dat je praktijk groeit.

Veelgestelde vragen

Kan ik bij jou terecht voor hulp bij het opstarten van mijn praktijk?

Ja, dat kan! Ik werk samen met jou aan de praktische aanpak van het starten van je onderneming. Ook kan ik je doorverwijzen naar derden die nodig zijn om de aanpak compleet te maken.

Mijn praktijk groeit en het groeit mij boven het hoofd. Ik overzie het niet meer. Kan jij mij daar ook bij helpen?

Ja zeker! Wij kijken samen naar de huidige stand van zaken en zullen van daaruit een plan maken wat nodig is om op een gezonde manier te groeien als bedrijf en als praktijkhouder. Met het plan kan je ofwel zelfstandig aan de slag of samen met mij. Ook daarin kan je een keuze maken.

Ik ben bezig met bepaalde beleidsplannen op te stellen voor mijn praktijk. Wat kan jij daarin betekenen?

Ik kan met jou meekijken of alles compleet is. Ook kunnen wij sparren en zal ik jou bevragen wat maakt dat je bepaalde keuzes maakt en anderen niet. Op die manier kan je doordacht je beleid schrijven en uitrollen.

Heb je ondersteuning nodig bij het schrijven of uitrollen, ook daar kan ik je van dienst zijn.

Het lukt mij niet de balans te vinden tussen praktijk en privé. Kan jij daarbij helpen?

Uiteraard. Timemanagement gaat voornamelijk over persoonlijk leiderschap in plaats van een trucje leren welke alles op lost.

Wij kunnen samen kijken waar jouw behoeftes liggen. Wil jij voornamelijk trucjes leren om beter met je beschikbare tijd om te gaan? Dat kan. Dit is een korte termijn oplossing.

Wil jij liever naar de oorsprong van de disbalans en daar hetgeen aanpakken wat nodig is? Dat kan ook. Dit is de lange termijn oplossing.

Sparren over de groeipijnen van jouw praktijk zonder de angst voor concurrentie

Zorg voor professionalisering in jouw onderneming!