Home » Blog » Blog » Handboek Praktijkvoering

Handboek Praktijkvoering

door | 27 nov, 2019 | Blog, Praktijkvoering

Het ontstaan van het handboek

Ruim 8 jaar geleden toen Veronique voor het eerst iemand in dienst nam, bedacht zij dat het handig zou zijn om het reilen en zeilen van haar praktijk vast te leggen in een soort handboek. Het was bedoeld om haar medewerkers een leidraad te geven, een naslag werk. Alles stond hierin vermeld. Denk aan stappen van aanmelding binnen de praktijk, werkwijzen, verschillende formats voor brieven, hoe je inlogt in het EPD en op welke wijze de  RI&E, de 5 stappen van huiselijk geweld, BHV etc. binnen de praktijk was geregeld. Op deze manier ondersteunde dit document het (in)werkproces. Apart van het handboek voor de medewerkers was er een gedeelte voor de praktijkhouder zelf.

Het ontstaan van de samenwerking

3 jaar geleden ontmoette ik Veronique tijdens een training van Zo gezegd, zo gedaan en kwam het handboek ter sprake.  Barbara had de vormgeving gedaan en het HR-gedeelte bekeken. Toen werd het idee geboren om een algemeen handboek uit te brengen. Oorspronkelijk als handboek voor de praktijkvoering richting personeel, waar door Niña het auditproof deel aan toe werd gevoegd. Barbara verzorgde hiervoor weer de vormgeving.

Wat houdt het handboek praktijkvoering in?

Van wet- en regelgeving van de overheid tot de richtlijnen en standaarden van de NVLF. Het is een invulbaar pdf-document, wat zowel digitaal als op papier te bewaren is. Het is een echt werk/groei document waar je alle lopende zaken zelf aan kan toevoegen.

Elk jaar bekijken we de veranderingen in de wet- en regelgeving van Overheid en NVLF (te denken aan de veranderende kwaliteitscriteria) en maken we zo nodig aanpassingen. Zo ook voor dit komend jaar. Daarnaast willen we het een zo praktisch mogelijk document maken voor jou als logopedist. Graag inventariseren wij daarom bij jou, wat erin zou moeten staan vanuit jouw standpunt. Dan kunnen wij bekijken of dit passend is in dit product en hoe we dit werkbaar kunnen maken.

Heb je interesse?

[maxbutton id=”20″ ]

Zou je hieraan mee willen werken door een korte enquête in te vullen? Het duurt maar 5 minuten.

Als dank ontvang je voor je bijdrage een kortingscode voor het nieuwe handboek praktijkvoering van 2020.

De enquête sluit eind december 2012..

[maxbutton id=”25″ ]

Update:

Het handboek 2020 is inmiddels gelanceerd. Deze is nu met 50% korting aan te schaffen vanwege de coronacrisis.

[maxbutton id=”20″ ]

Ook zijn er begeleidende instructiefilmpjes erbij aan te schaffen, mocht je het fijn vinden om hier online ondersteuning in te krijgen. Zie https://academy.zogezegd-zogedaan.nl/

Heb jij een Handboek Praktijkvoering nodig? Zo gezegd, zo gedaan

Ontwikkeld in samenwerking met:

Barbara van Dorst                                     & Veronique van Gogh
www.barbaraontwerpt.nl                       www.logopedievangogh.nl

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

3 Reacties

 1. Niña van Wermeskerken

  Hartelijk dank alvast voor de leuke en nuttige reacties op de enquete voor het nieuwe Handboek Praktijkvoering 2020.

  Reageer
 2. Anneke

  Beste dames,

  Al jaren ben ik aan het schaven en vullen van mijn eigen handboek, het lijkt nooit af te komen. Ik zou het prachtig vinden om van jullie het raamwerk te hebben, als dynamisch document te hebben zodat ik zelf kan bijschaven (omdat er ieder jaar wel iets verandert) of aanvullen voor mijn eigen praktijkvoering (vooral voor het geval dat ik onverhoeds weg zou vallen en om te voorkomen dat er dan een vacuüm ontstaat). Ik heb al een medewerkers handboek, nu nog mijn eigen zgn. super user handboek. Ik kijk naar jullie uit!

  Groeten, Anneke Tromp, directeur en logopedist

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hallo Anneke,

   Wat goed van jou! Lekker voortvarend bezig dus;)
   Mocht je het leuk vinden telefonisch te sparren, dan vind ik dat helemaal super. Ik ben dan benieuwd naar wat je al hebt en wat je nog mist en erbij nodig hebt.

   Op naar de super user handboek!
   Groetjes Niña

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin