Home » Blog » Blog » Ervaringen met de Kwaliteitscyclus als team en als solist

Ervaringen met de Kwaliteitscyclus als team en als solist

door | 19 aug, 2020 | Blog, Kwaliteitscyclus/toets

Kwaliteitscyclus als team

De einddatum van ons huidig audit certificaat kwam in zicht. Wat zouden we gaan doen? We hebben de vrijwillige kwaliteitstoets immers nu al twee keer doorlopen, met goed resultaat. We hoorden en zagen hier en daar wat informatie over de kwaliteitscyclus voorbij komen. Maar hoe gaan we hier nu mee beginnen?

De afgelopen jaren heb ik veel contact gehad met Niña van Wermeskerken over o.a. dossiers, SMART doelen, richtlijnen etc. Ze heeft mijn collega’s en mij veel begeleiding geboden in de trajecten tot het behalen van een certificaat en eveneens het up to date kunnen houden van de administratieve werkzaamheden. Dit gaf ons veel rust.

Logopedist van de toekomst

Enthousiast als we waren zagen we ook dat Niña begeleiding kon bieden bij de kwaliteitscyclus. Ze biedt verschillende opties aan voor de begeleiding zodat je zelf een keuze kunt maken wat het beste bij jou past als logopedist. Een aangename gedachte! We kozen al snel voor optie 4; ‘Logopedist van de toekomst’, dit sprak ons wel aan.

Niña heeft in de voorbereiding tot de cyclus ons handvatten geboden bij het invullen van de zelfevaluatie. Ze heeft ons als collega’s aan het denken gezet. Waar lopen we nu tegen aan en wat zouden we graag anders willen zien? We hebben veel belangrijke zaken besproken en vervolgens al nagedacht over doelen die gesteld konden worden voor in de praktijk. Op deze manier was het mogelijk om de zelfevaluatie al zodanig voor te bereiden dat we beter wisten wat ons te wachten stond tijdens het visitatiegesprek.

De visitatie

De visitatie blijkt echt van toegevoegde waarde. We bespreken met de auditor waar onze focus ligt voor de komende periode en spreken met elkaar over facetten die voor ons als logopedisten van belang zijn. We zijn niet meer bezig met ‘ vakjes die wel of niet ingevuld zijn’ , maar met verbeterpunten formuleren op praktijkniveau, waar je samen met je collega’s over na hebt gedacht. De kwaliteitscyclus gaat dus echt over kwaliteit, iets wat we bij de kwaliteitstoets zelf minder zien. Ik ben er van overtuigd dat dit ons meer kwaliteit gaat brengen dan de eerder afgenomen kwaliteitstoetsen in het verleden. Ieders cyclus zal anders zijn, maar dat is juist de kracht, dat het meer toegespitst wordt op de individuele praktijk.

 

Susanne van Nimwegen, logopedist

Logopediepraktijk S. van Nimwegen
Zevenbergen
Klundert
Willemstad

 

Kwaliteitscyclus als solist

Op 9 juli j.l. heeft bij mij de visitatie plaats gevonden. Om mij hier goed op voor te bereiden heb ik bij Niña het Optie 3 Logopedist 2.0 afgenomen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik als solist de visitatie afneem en ik weet dat Niña alles goed kan uitleggen en goed op de hoogte is van de geldende regels m.b.t. de visitatie.

Logopedist 2.0

Niña legt middels filmpjes en een werkboek stap voor stap uit hoe jij je moet voorbereiden op de visitatie. Dit werkt voor mij erg prettig. Je kijkt een filmpje van een aantal minuten en vervolgens maak je een opdracht uit het werkboek. Zo kom je stap voor stap bij alle “verbeterpunten” voor de praktijk maar ook  voor voor jou als persoon/logopedist.

De visitatie

De visitatie zelf blijft een spannend moment, maar verliep prima en heb ik als prettig ervaren. Het is geen controlerende audit meer maar meer sturend. Na de visitatie heb ik gelijk weer een afspraak met Nina ingepland om gelijk aan de slag te gaan met mijn doelen. Dit geeft mij een stok achter de deur!

Ik raad iedereen aan die de audit of visitatie gaat doen en zich er op een fijne manier op wilt voorbereiden, een pakket bij Niña af te nemen!

Stefanie d’Haens, logopedist

Logopediepraktijk d’Haens
Den Haag

Wil jij begeleiding bij jouw Kwaliteitscyclus? Zo gezegd, zo gedaan

>>>klik hier<<<

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin