Home » Blog » Blog » En nu ga ik ervoor zitten

En nu ga ik ervoor zitten

door | 31 mei, 2017 | Blog

Kortgeleden heb ik een pilot gedaan voor mijn nieuwe implementatiesessie, namelijk om Auditproof SMART doelen te maken.

Het doel

Het doel van de implementatiesessie is om ervoor te zorgen dat jij, als logopedist, echt gaat zitten en de tijd vrij maakt om aan je SMART doelen te gaan zitten. Want wanneer heb je anders de tijd ervoor? Het wordt vaak op de lange baan geschoven, hoor ik van oud-cursisten.

Het doel van de pilotsessie was om feedback te krijgen hoe de deelnemers graag de sessie ingevuld wilde zien.

Herken jij dat gevoel?

Ken jij dat gevoel? Dat je heel graag al je dossiers op orde wilt hebben, maar je weet niet waar je de tijd vandaan moet halen om er daadwerkelijk voor te gaan zitten?

En dan krijg je vaak het volgende dilemma, als je gaat zitten, wat moet je dan doen? Waar ga je beginnen? Wanneer heb ik het goed gedaan volgens de richtlijn? Wat hoort waar te staan?

De antwoorden op deze vragen krijg je bij de eerste trainingen: Op weg naar Auditproof, Bedreven of Op Orde.

De antwoorden

Bij Op weg naar Auditproof krijg je een praktische training hoe je je dossiervorming zo makkelijk, snel en efficiënt mogelijk in te vullen, met veel tips en trucs.

Als je voor Bedreven kiest, dan zit je een level hoger. Namelijk je krijgt niet alleen die training, maar ook de mogelijkheid om naderhand dossiers in te leveren ter controle en daar weer gerichte feedback op te ontvangen. Je gaat dus sneller aan de slag ermee, om daadwerkelijk te implementeren. Tussendoor kan je me ook spammen met vragen over de mail of bellen als dat je voorkeur heeft.

Mocht je ook gebruik maken van de vakinhoudelijke richtlijnen die momenteel in de audit zitten, dan kies je voor weer een level hoger, namelijk Op Orde. Bij die training heb je de eerste 2 plus een terugkomdag waarbij de richtlijnen worden behandeld en je leert jezelf en collega’s auditeren.

Onzekerheid over de SMART doelen

Toch merkte ik dat sommige cursisten vast liepen bij de SMART doelen, er heerste nog veel onzekerheid. Ook merkte ik dit tijdens het begeleiden van praktijken naar de audit. De SMART doelen waren toch nog niet zo makkelijk te maken en de logopedisten zagen er tegen op.

Als oplossing voor deze drempel heb ik de implementatiesessies bedacht. Daar gaan we letterlijk aan de slag met de doelen van je lopende cliënten en deze tijdens de implementatiesessie onder de loep nemen, aanpassen en door. Het was dus echt knallen!

De pilot

Aangezien het de pilot was, hebben we met elkaar gekeken wat het handigst is. Gaan de deelnemers alleen hun huidige doelen aanpassen of ook met terugwerkende kracht de oudere doelen bekijken of deze goed geformuleerd zijn vanaf de eerste evaluatie?

Voor mijn voorstel was alleen je huidige doel, maar dat liep toch anders. Want de deelnemers waren een tikkie perfectionistisch, heel herkenbaar als vrouw en logopedist. Ik wil ook dan dat alles gelijk goed is, niet alleen dat laatste stukje. Herken jij dat ook?

Gemiddeld 15

Uiteindelijk hadden de deelnemers gemiddeld bij 15 dossiers alle doelen met terugwerkende kracht in 3 uur tijd. De feedback was onder andere dat zij het als prettig ervaarde om direct echt aan de slag te gaan, achter elkaar door knallen met die doelen. Zij ervaarden het als prettig dat als zij vast liepen in bewoording, zij bij mij navraag konden doen, zij ervaarden het als prettig om bij de andere deelnemers af te kunnen luisteren en die doelen over te kunnen nemen en zelf aanpassen dat het bij hun cliënt en bij zichzelf paste.

Met hun feedback en naderhand even goed door brainstormen, wordt de implementatiesessie in een nieuw jasje gestoken! Ik ben er trots op. Ben jij er benieuwd naar?

Wat jouw collega’s over de ‘Implementatiesessie auditproof SMART doelen’ zeiden

“Je wordt flink aan het werk gezet en alles wordt weer even opgefrist”.

– Stefanie d’Haens

 “Het was nuttig, het overleg en het uitkristalliseren van waar werk je nu eigenlijk aan en hoe verwoord je dat”.

– Iris Hettema

 “Erg goed om er nu eens voor te gaan zitten! Overleg en direct in de computer zetten werkt erg goed.”

– Jose Nijboer

“Heel nuttig en goed! Een stok achter de deur werkt goed ?”.

– Sylvia Westdijk

  • Wil jij meer informatie? Of lijkt jou deze implementatiesessie nuttig voor jezelf? Dan gaan we er weer een plannen! Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder.
  • Vind jij het leuk om ook eens in een pilotgroep deel te nemen en feedback te geven op de training? Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder.

 

De weg naar succes begint met de eerste stap!

Zo gezegd, zo gedaan

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin