Zoals jullie hebben gelezen in de digitale nieuwsbrief van de NVLF 2 juli jl. is de Richtlijn Dossiervorming herzien en daarmee ook de Kwaliteitscriteria 2020 en de zelfcheck. Klik hier voor artikel NVLF. Ook in het vakblad uitgave juni 2019 staat een artikel op blz 14 Herziene richtlijn Logopedische dossiervorming. In deze blog lees je over de juiste manier om de nieuwe criteria toe te passen.
Conclusie over de herziene Richtlijn Dossiervorming
Er zijn veel gegevens van basis naar mogelijk relevant gegaan. Er zijn discussiepunten en dubbelingen geschrapt. Heel fijn! Een goed begin is het halve werk toch? Nou deze herziening scheelt bijna het halve werk. Top toch!
Het gegeven dat van basis naar mogelijk relevant gaat, geeft jou als logopedist dus de ruimte om zelf te beslissen. Vind je het relevant om te noteren? Dan noteer je het. Vind je het niet relevant? Dan noteer je het niet. Kind kan de was doen, of niet soms?
Kwaliteitstoets 2020
Met de herziening van de richtlijn komt ook een herziening van de criteria van de kwaliteitstoets, want die is natuurlijk hierop gestoeld. Er zijn een aardig aantal criteria eruit. In 2014 telde de dossiertoets 18 criteria. In 2018 werd het een schrikbarende 29 criteria. In 2019 zakte het gelukkig alweer af naar 21 en voor 2020 zijn het er 15! Dus nog minder dan toen we begonnen met de kwaliteitstoets in 2014. Dat mag gevierd worden!
Samenwerking James-software
Zoals vele van jullie inmiddels weten zijn James-software en Zo gezegd, zo gedaan een samenwerking aangegaan. Ik hoor logopedisten om mij heen vragen waarom ik me aan 1 leverancier koppel in plaats van mijn diensten aan meerdere of alle EPD’s te verlenen.
Mijn antwoord is het volgende. Ik heb zelf eerst natuurlijk marktonderzoek gedaan. Ik wilde graag samenwerken met een partij die een moderne interface heeft, die voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent keurmerken , veiligheid/ backups enzovoorts, die makkelijk in gebruik is, dus niet honderd keer klikken voordat je ergens komt of een uur wachten voordat je pagina geladen is, een logische volgorde bevat, die niet een teveel aan vakjes heeft, flexibel en meedenkend is. Het is natuurlijk een persoonlijke mening maar ik vind James gewoon de mooiste en de beste.
Ik heb eerder een samenwerking met James gepoogd maar toen was logopedie nog niet zo de focus en ben ik in zee gegaan met een andere partij om een nieuwe EPD te bouwen volgens mijn vertaalslag van de richtlijn verslaglegging (destijds). Die samenwerking is helaas niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Ik sta voor kwaliteit en ik wil daarom ook partners die daar ook voor staan en waar ik mijn naam aan wil verbinden. Een man een man, een woord een woord.
In deze nieuwe samenwerking heb ik de vertaalslag van mijn trainingsaanbod kunnen maken binnen James- software. Daardoor kunnen al mijn cursisten, die mijn vertaalslag van de richtlijn naar de praktische werkwijze in mijn trainingen waarderen, hier gebruik van maken. Ik heb dan ook al de brieven gekoppeld en de didactische teksten uit de training geïntegreerd. Ook zo de vakinhoudelijke richtlijnen. Je hoeft dus als gebruiker van James alleen dat dossier aan te klikken en alles is zoals in mijn trainingen. Al het voorwerk is gedaan. Jij kan gewoon lekker aan de slag. Wil je een kijkje nemen, laat het mij weten!
Lees hier meer over.
Zoals beloofd… de Online Update is er! 
Ik heb in de besloten facebookgroep van de cursisten van Zo gezegd, zo gedaan even gepeild over er behoefte was aan een Online Update. Op deze manier, ben je niet gebonden aan een dag of tijdstip en ook niet aan een locatie! Hier werd zeer positief op gereageerd.
Daarom heb ik een update opgenomen zodat deze Online bekeken kan worden op het moment dat het je uitkomt. In deze Online Update 2019/2020 leer je de juiste manier om de nieuwe criteria toe te passen.
Wil je deze update aanschaffen? Klik op de knop!
[maxbutton id=”23″ ]
Vraag voor jou:
Heb je specifieke vragen die je in de Online Update beantwoord wilt hebben, stel ze onder deze blog in de commentbox. De vragen die voor 31-7-2019 worden gesteld, kunnen worden meegenomen.
Up-to-date blijven over de juiste toepassing van de nieuwste richtlijnen & criteria … Zo gezegd, zo gedaan
0 Reacties
Trackbacks/Pingbacks