Home » Blog » Blog » Aan tafel met de NVLF

Aan tafel met de NVLF

door | 29 mrt, 2017 | Blog

Kortgeleden ben ik uitgenodigd door de voorzitter van de NVLF Michel Dutree voor een informeel gesprek rondom de vereniging en haar leden. Voordat ik hier verslag van leg, wil ik graag delen hoe het is gekomen dat ik met hem aan tafel ben komen te zitten.

Zoals je weet, is in mei 2016 afscheid genomen van Theo de Koning en is het voorzitterschap van de NVLF overgedragen aan Michel Dutree. Hij heeft in de tussentijd een aantal zaken aan de orde gesteld.

Een van deze veranderingen is de aanstelling van Daan Hoogendijk als Partner coördinator NVLF. Aan hem werd de taak toebedeeld om partners uit te nodigen die zich mogelijk zouden willen verbinden aan de NVLF. 

Uitnodiging gesprek Partnership

In december 2016 ben ik voor het eerst om tafel gegaan met Daan om over de toekomstplannen te horen van de NVLF en is mij de vraag gesteld of ik geïnteresseerd zou zijn in een partnership. Ik heb tijdens dat gesprek de nieuwe missie, visie en globaal plannen voor de toekomst gehoord. Ikzelf heb verteld over mijn pad naar trainer en softwareontwikkelaar.

Mijn pad

Tijdens de jaren dat ik de Kwaliteitstoets heb afgenomen als Kiwa-auditor, voorlichtingen voor Kiwa te hebben gegeven door heel Nederland en via een extern bureau te zijn ingehuurd om logopedisten te begeleiden, zag ik dat de behoefte aan informatie groot was. Logopedisten gaven te kennen goed getraind en begeleidt te willen worden richting de audit, of op z’n minst richting een goede dossiervorming, welke conform de geldende richtlijnen zijn. De trainingen die op dat moment gevolgd werden door cursisten bij verschillende aanbieders werden als niet volledig ervaren, aldus mijn trainees. In mijn toenmalige functie zat ik niet in de positie om hier iets aan te kunnen doen, wat ik wel graag wilde. Daarom heb ik besloten zelf trainingen te gaan opzetten, waarbij er beter aangesloten zou worden op de wensen van de logopedisten.

Ik heb bij de training een werkboek ontwikkeld, welke visuele ondersteuning biedt en gebruiksvriendelijke tools aanreikt om te oefenen met de verschillende facetten van de dossiervorming. De verschillende trainingen en de werkboeken werden meteen vol enthousiasme ontvangen. Sterker nog, ik spraak pasgeleden weer een trainee die begin 2016 een training had gevolgd en zij vertelde dat zij het werkboek er nog regelmatig bij pakt, altijd bij zich heeft als houvast en meer zekerheid voor niet dagelijks terugkerende facetten. Het blijkt dus naast een trainingsboek ook een zeer praktische handleiding te worden ervaren.

Tijdens het trainen van de logopedisten de afgelopen periode, hoorde ik veel geluiden over de knelpunten die ervaren werden tijdens het registreren van de zorgpaden.
Daardoor heb ik, met deze feedback, een nieuw softwareprogramma ontwikkeld, welke gespecialiseerd is voor logopedisten en volledig volgens de richtlijn dossiervorming werkt. De logopedisten die vroeg na de lancering ingestapt zijn, zijn zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het programma en geven aan dat het zeer overzichtelijk en rustig is, omdat er geen gegevens in staan van andere disciplines. Mede met hun feedback hebben wij nu een mooi programma staan, geheel gericht op logopedisten. Momenteel zijn we bezig met verdere uitbreiding van de basis naar een totaal ontzorgen van alle bijkomende werkzaamheden rondom de kerntaken van de logopedist.

Voorstel van de NVLF

Tijdens het gesprek over de partnership heb ik met Daan kunnen sparren over mogelijke ontwikkelingen en belangen van de logopedisten en de geluiden en wensen die ik van logopedisten tijdens mijn trainingen en er omheen hoor. Waarop Daan voorstelde dat ik om tafel zou gaan met de voorzitter.

Gesprek met de voorzitter

Kortgeleden zat ik om tafel met Michel Dutree, de nieuwe voorzitter van de NVLF. Hij vertelde veel plannen te hebben met de NVLF: om de vereniging terug te geven aan de logopedisten. Dat klinkt als muziek in mijn oren. Bij jou ook? Hij sprak plannen en zaken die al in wording zijn en ik heb de vraag gesteld wat mijn bijdrage zou kunnen zijn in het teruggeven van de NVLF aan de logopedisten. Het was een zeer constructief gesprek en er liggen interessante voorstellen op tafel. Nu is het afwachten op het vervolg van het gesprek.

Ik hou je hiervan graag op de hoogte! Hou deze blog in de gaten!

Heb jij ook constructieve ideeen die je graag terug wilt geven aan de NVLF, laat het me weten via info@zogezegd-zogedaan.nl
Ik hoor graag wat jij vindt van deze nieuwe ontwikkeling, laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder.

 

De weg naar succes, begint met de eerste stap.

Zo gezegd, zo gedaan

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin