Home » Blog » Blog » 11 manieren om aan je bedrijf te werken tijdens de Corona lock-down

11 manieren om aan je bedrijf te werken tijdens de Corona lock-down

door | 18 mrt, 2020 | Blog

Corona zorgt voor gekke tijden in de zorg, ook de logopedische zorg. Wat een gekke tijden, dat dit nog kan gebeuren anno nu…

Allerlei oplossingen en andere invulling van werktijd vereist. Gelukkig steunt de overheid met financiële maatregels.

Telelogopedie

Ik ben erg benieuwd of jij ook thuis aan het werk bent, via telelogopedie of juist op de praktijk de behandelingen draait via dit medium?

Hoe bevalt het, wat gebruik je? Kunnen wij onze ervaringen en tips met elkaar delen? Dat kan hier onder de blog.

Hier is een lijst van mogelijke middelen:

Beeldbellen Logopediste Rivas

Ziek thuis maar niet helemaal ziek

Of zit jij thuis wellicht verkouden te zijn? Een vorm van griep hebbende. Ben je druk met je kinderen of wil je toch iets bijdragen aan de praktijk? Wellicht hier wat ideeën.

Ik brekebeen en jij?

Ik zit zelf al sinds 12 februari thuis met, wat eerste een gekneusde enkel leek, een gebroken enkel. Er zijn niet veel dingen die ik kon doen, met name toen het net gebeurd was en toen ik een week later in het gips ging. Het was voornamelijk pijnlijk en dus veel rust nemen.

Inmiddels is het tijd om wat actiever te worden, ondanks dat ik nog weinig kan. Door de coronavirus worden er ook geen nieuwe trainingen geboekt. Dus is dit de tijd om te besteden aan de bedrijfsvoering.

AAN je bedrijf ipv IN je bedrijf

Zoals veel ondernemers zeggen, niet meer werken IN je bedrijf maar werken AAN je bedrijf.

Ik heb hier een lijst van mogelijkheden die jou misschien ook wel aanspreken, mocht je nu wat meer tijd overhebben, nadat je:

 • werktijdverkorting hebt aangevraagd voor je personeel;
 • zelf wellicht Bbz hebt aangevraagd voor jezelf als zzper/ondernemer;
 • gestart bent met online logopedie opzetten en uitvoeren;
 • van de schrik bekomen bent.

Geen Telelogopedie, wat dan? Andere invulling werktijd

Als je dus thuis zit en je kan je vak niet uitoefenen door ofwel geen telelogopedie mogelijkheden of vanwege griepverschijnselen, zijn er andere invullingen van je werktijd die ten goede komen van de logopediepraktijk. Waarschijnlijk heb je dit zelf ook allang bedacht, dus ik zet ze even op een rijtje met wat tips en aanvullingen die je wellicht handig vindt. Alles waar ik links voor heb kunnen vinden, zijn aanklikbaar, zodat het jou tijd bespaart dit op te moeten zoeken. Dus…

Mocht je tijd “overhouden”, kan je bijvoorbeeld:

 1. 1. Een overzicht maken hoe je dossiers ervoor staan

Ik heb hier een format die je kan gebruiken. Je schrijft al je lopende cliënten in het format en loopt dan de criteria na, zo zie je in 1 oogopslag wat je nog moet doen. Meteen een to-do lijst gecontroleerd. Als je dit hebt aangevuld, kan je deze lijst eventueel ook nog maken voor de afgesloten cliënten die binnen jouw auditperiode vallen of als je denkt dat je vanwege een te hoog behandelgemiddelde alles op orde wilt hebben voor een beheersaudit. Klik hier om GRATIS te downloaden. (Downloaden kan tot juni 2020)

 1. 2. Je dossiers bij werken zodat ze weer up to date zijn

Je kan hiervoor de zelfcheck van de NVLF gebruiken of gewoon de richtlijn dossiervorming ernaast leggen. Wil je meer assistentie en meer weten wat je echt moet doen, dan heb ik een online training om je dossiervorming op orde te krijgen. Deze is nu tijdeliljk in de aanbieding van 127 voor 66 i.v.m. de Coronacrisis. (Tot juni 2020) Klik hier.  

 1. 3. Je verslagen schrijven

Heb je al een standaard format? Dat is voornamelijk handig om even de tijd voor te nemen, zodat je vervolgens eigenlijk een ‘klik-en-klaar’-verslag hebt gecreëerd. Heb je deze nog niet, laat dan even een berichtje achter onder de blog, dat je graag het format verslag wilt, en dan stuur ik je deze toe.

 1. 4. Je behandelovereenkomst eens bekijken of deze nog up to date is

Denk aan de wet- en regelgeving die dit jaar is veranderd/ aangescherpt. Kijk of je handigere manieren weet om bepaalde zaken te ondervangen. Bijvoorbeeld 2 handtekeningen bij twee-hoofdig gezag of juist geen gebruik maken van een behandeldoel in je behandelovereenkomst.

 1. 5. Je handboek voor de praktijkvoering gaan opstellen, bijwerken of wellicht aanschaffen en invullen

Een handboek voor de praktijkvoering geeft overzicht en structuur voor verschillende scenario’s. Denk aan ziektevervanging dat een collega kan inlezen en weet hoe het reilen en zeilen van de praktijk verloopt, zo ook met nieuwe medewerkers. Denk aan als je solist bent, wat te doen bij langdurige ziekte, je kan in je handboek alles vermelden wat een vervanger nodig heeft. Ik heb zelfs collega’s gehoord over in geval van overlijden, wat is dan het draaiboek.

Je kan hier allerlei handig checklists in maken om je brein te ontlasten, zodat je die er alleen bij hoeft te pakken wanneer het geagendeerd staat.

Wil je hier een format voor, dan heeft Zo gezegd, zo gedaan in samenwerking met Veronique van Gogh en Barbara van Dorst een handboek voor de logopedische praktijkvoering gemaakt. Deze is digitaal verkrijgbaar en (digitaal) invulbaar. Het scheelt het nodige denk- en verzamelwerk. Het is meer een kwestie van jouw bedrijfskeuzes invullen en toevoegen. Klik hier.  (tot eind juni 50% korting)

 1. 6. Je AVG controleren

In principe weet iedereen inmiddels wel wat er van je verwacht wordt met AVG. Dit dient jaarlijks geagendeerd te worden om nogmaals door te lopen om zo jaarlijks te bekijken of je AVG-proof bent. Toen AVG net startte hebben vele logopedisten, waaronder ik, een abonnement bij het een of ander genomen om AVG te worden. Mocht je inmiddels genoeg hierover weten, dan heb je het abonnement niet meer nodig en kan je het zelf jaarlijks controleren, aanpassen en een AVG certificaat maken. Wist je dat?

 1. 7. Een start maken aan de Kwaliteitscyclus, de zelfevaluatie neemt even wat tijd in beslag

Meerdere logopedisten nemen deze ‘tijd’ om alvast zich in de cyclus te verdiepen. Wil je een stappenplan hoe aan de slag te gaan? Dat kan, die vind je hier bij Optie 1. Mocht je meer assistentie nodig hebben of wensen, dan kan je een andere optie kiezen. Klik hier.

 1. 8. Je calamiteitenplan en -middelen controleren

De Oranje Kruis richtlijnen adviseren om 1x per half jaar je EHBO koffer te controleren. Klik hier voor een handige website met informatie over de verplichte inhoud van de EHBO-koffer volgens de Arbo wetgeving, informatie over welke koffer bij welke situatie het beste is en handige checklists voor de inhoud van jouw koffer.

 1. 9. Je KP registratie bijwerken

KP punten behalen op een andere manier dan via cursussen en kwaliteitskringen

Wil je hulp bij welke andere activiteiten je zou kunnen ondernemen voor je herregistratie, klik dan hier.

 1. 10. Controleren wanneer je personeel weer herregistratie moeten oppakken

Tip: maak een jaarkalender met alle to-do’s zoals herregistratie, cursussen, kringen, overige vergaderingen, deadlines, contracten en dergelijke. Hang deze in je zicht.

Wil je een vrolijke jaarkalender? Deze is nu in de aanbieding van 7 voor 2 i.v.m. de Coronacrisis. Klik dan hier.

 1. 11. Maak een start met het e-werkboek Timemanagement & Productiviteit

Wil jij middels 21 praktische opdrachten een start maken met het aanleren van timemanagement skills die je productiviteit zullen verhogen? Deze is nu tijdelijk in de aanbieding van 27 voor 20 i.v.m. de Coronacrisis (tot 20-6-2020). Klik dan hier. 

 

11 manieren om aan je bedrijf te werken tijdens de Corona lock-down… Zo gezegd, zo gedaan
Voor in de commentbox hieronder:
 • Nogmaals, tips over hoe handig te werken binnen de telelogopedie zijn welkom om hier te delen, zodat niet iedereen het wiel hoeft uit te vinden.
 • Aanvraag voor standaardformat verslag

Ter info: Wil je updates ontvangen over corona, kijk dan op www.zzp-corona.nl

 

Over Niña van Wermeskerken

Met mijn werkervaring opgedaan in de paramedische sector, talloze gevolgde ondernemerstrainingen, gegeven training en coaching, mijn passie voor efficiënt en effectief werken sta ik klaar voor jou!

Gerelateerde artikelen

37 Reacties

 1. Paulien

  Bedankt voor de tips. Nu inderdaad administratie op orde brengen. De praktijk in het ziekenhuis is even geen optie helaas en telelogopedie ook niet.

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Paulien,

   Nee precies, er zijn allerlei situaties waarin de telelogopedie niet lukt. Ik hoop dat je genoeg suggesties hebt om mee aan de slag te gaan.

   Succes de komende tijd.
   Niña

   Reageer
 2. Sanne Dingemans

  Hoi Nina,
  Ik zou heel graag een format verslag van je toegestuurd krijgen!
  Alvast bedankt,
  Groetjes sanne

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Sanne,

   Komt voor elkaar. Het is uiteraard een standaard format wat je zelf nog aan kan passen dat het bij jou persoonlijk past.

   Ik zoek het op en mail het naar je.

   groetjes Niña

   Reageer
 3. Joan Jansma

  Hallo Nina, ik wil ook graag het format verslag ontvangen. En wat betreft telelogopedIe kan ik de Facebook groep als tip aanraden!,
  Dank alvast en groet Joan

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Joan

   Ik mail je het verslag.
   Wat zit er in de facebook groep dat je die als tip aanraadt? Zijn daar voorbeelden, ervaringen, materialen?

   Ik zit er zelf niet bij dus ik weet het niet…

   Groetjes Niña

   Reageer
   • Joan

    Hier vind je gemaakte materialen

    Reageer
 4. Birgit Muller

  Hoi Niñja,

  Ik ben ook geïnteresseerd aan een format verslag. Heel fijn om eens te vergelijken.
  Beterschap verder met je enkel!

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   hoi Birgit,

   Komt voor elkaar, ik stuur het op. Als je zelf nog verbetertips hebt na je vergelijking, hou ik me aanbevolen.

   Groetjes Niña

   Reageer
 5. Anita Wols

  Dag Nina,

  Volgens mij is telelogopedie via Zoom goed mogelijk. Ik ben benieuwd of logopedisten in NL daar al ervaring mee opgedaan hebben!

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Anita

   Ja dat zal zeker heel goed mogelijk zijn. Ik heb er weleens mee gewerkt tijdens vergadering.
   Groetjes Niña

   Reageer
 6. Annemiek

  Hallo Nina,
  Ik zou ook heel graag het format verslag ontvangen.
  Bedankt alvast. En veel sterkte met je enkel!
  groet Annemiek

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Dank je wel Annemieke, komt vast goed, heeft even tijd nodig…

   Ik stuur je het verslag op per mail.

   Groetjes Niña

   Reageer
 7. Ilona

  Hai Nina,

  Ik heb ook wel interesse in het voorbeeld verslag. Kan ik deze eens vergelijken met ons huidige format.

  Succes met het herstel van jouw enkel.

  Groetjes, Ilona

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Ja tuurlijk, ik stuur het je op via de mail.
   Succes met deze gekke tijden

   Groetjes Niña

   Reageer
 8. Kim

  Hi Niña,

  Bedankt voor je tips en support in deze gekke tijd! Leuk om te lezen.
  Jij ook veel succes! Groetjes Kim

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Dank je wel Kim!
   Hoe gaat het met jullie in de praktijk? Lukt het allemaal online?

   Groetjes Niña

   Reageer
 9. Jolanda

  Zojuist de eerste online logopedie sessies gedaan.
  In principe komen de cliënten naar de praktijk, maar als dat niet kan (verkouden) of als ze niet durven, bied ik online logopedie aan.
  Het is wel extra werk: alle materialen van tevoren maken en scannen en mailen. Ik gebruik click doc; dat heb ik een tijdje gratis via Qualiview. Werkt fantastisch!
  De website heeft al een update gekregen met betrekking tot corona.
  In principe werk ik zo door, maar als de praktijken gesloten moeten worden, wil ik inderdaad werken aan kwaliteitstoets voorbereiden, dossiers en (format)verslagen, boekhouding. En misschien ook een keer een kast leeghalen en kijken wat ik niet meer gebruik. Maar voorlopig kost de praktijkvoering extra tijd.

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Jolanda

   Wat goed van je. Ja is volgens mij wel meer werk ja. Wat eventueel mogelijk is, als je er tijd voor kan maken, is 1 thema onderwerp voor taal voor deze week online clienten, dan kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen en bepaalde oefeningen wel of niet, dan is het steeds hetzelfde pakketje… is dat mogelijk?
   En dan inderdaad de rest nog. Nou je bent goed bezig hoor.

   Sterkte

   Niña

   Reageer
 10. Mariëtte Valk

  Hoi Niña,
  Dank je voor je heldere tips!
  Ik wil graag je format voor een verslag ontvangen. Dan kan ik naast mijn eigen format leggen en controleren of alles er in staat.
  Sterkte met je enkel!

  groetjes, Mariëtte

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Mariette,

   Dank je wel, zal tijd nodig hebben. Hoop dat ik nog naar de fysio mag en denk dat ziekenhuiscontrole afgezegd zal gaan worden.

   Ik stuur je het verslag op.

   Groetjes Niña

   Reageer
 11. Françoise

  Hoi Nina,
  Ik zou heel graag het format verslag willen hebben. Groetjes, Françoise

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Francoise,

   Ja komt via de mail!

   Groetjes en succes met online logopedie opzetten

   Niña

   Reageer
 12. Esther

  Ik heb zelf een format voor de verslagen gemaakt. Ik ontvang graag je format om te kijken of/hoe het eventueel nog efficiënter kan
  Ik zie het graag verschijnen. Alvast bedankt

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Esther
   Het verslag komt naar je toe. hoop dat je er inderdaad wat aan hebt

   Groetjes Niña

   Reageer
 13. Else Rozema

  Hoi Nina,
  Graag ontvang ik het format verslag wat je in deze blog aanbiedt. Alvast dank!
  hartelijke groet, Else

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Else,

   Ik stuur het naar je toe, per mail.

   Groetjes Niña

   Reageer
 14. Claudia

  Hallo Nina,

  Ik heb de online cursus van je gedaan.
  Ik heb veel hulp eraan gehad bij het invullen van mijn dossiers.
  Kan je ook het format verslag naar mij toesturen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Claudia

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Claudia,

   Ja natuurlijk. Ik stuur het per mail.
   Je eerdere reactie is ook binnen gekomen, ik accordeer alle reacties ivm spam. Dus soms kan het even duren voordat je een reactie krijgt.
   Maar antwoord krijg je altijd.

   Houd je mail in de gaten, dan ontvang je het verslag.

   Groetjes Niña

   Reageer
 15. Monique

  Hallo Niña,

  Heel graag zou ik het standaard format verslag van je ontvangen.
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Monique

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Monique,

   Hij komt naar je toe, houd je email in de gaten, wellicht ook je spambox.

   groetjes en succes in deze gekke tijden,
   Niña

   Reageer
 16. Katrien

  Dag Nïna,

  Graag had ik ook eens jouw format verslag ingekeken. Ben momenteel bezig met een nieuwe lay-out. Op die manier kan ik eens vergelijken.
  Hartelijk dank alvast en hopelijk alles snel beter met je.

  Groetjes, Katrien

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Katrien,

   Ja natuurlijk. Ik stuur je het voorbeeld verslag toe. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Ben benieuwd naar je vergelijkingen en wat het uiteindelijk wordt.
   Ik mail het je, houd daarom je mail en evt spambox in de gaten

   Groetjes Niña

   Reageer
 17. Marjolein

  Hoi Niña,

  Ik zou ook nog graag het format voor de verslagen ontvangen! En klopt het dat het format voor het bijhouden van de dossiers niet meer te downloaden is?
  Heb deze site een beetje laat ontdekt…. haha.

  Groetjes, Marjolein

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Hoi Marjolein,

   Ik stuur je het verslag toe! Leuk dat je de site nu wel gevonden hebt haha.
   De cadeautjes zijn inderdaad tijdelijk en worden dan bij andere aanbiedingen bij gezet. Dus die dossiers bijhouden excel is nu als cadeautje bij een training.

   groetjes Niña

   Reageer
 18. Angela

  Dag Niña,

  Ook ik ben geïnteresseerd in het format verslag, ik studeer namelijk binnenkort af en hoop in de toekomst een eigen praktijk te starten.

  Groet, Angela

  Reageer
  • Niña van Wermeskerken

   Spannende tijden dus Angela!
   Heel veel succes met je afstuderen en stoer dat je een eigen praktijk wilt! Mocht ik in de toekomst je nog ergens mee kunnen ondersteunen daarin, hoor ik het graag.
   Houd je mail in de gaten voor het verslagsformat.

   groetjes Niña

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin